DE NIHILISTISKE DIGTE

23/02/2021 Slået fra Af Jari Dolberg
De Nihilistiske Digte

“De nihilistiske digte” er et forsøg på et opgør med selvhøjtideligheden og en invitation til refleksion. De er en kritisk kommentar til det dysfunktionelle og præstationsprægede i vores samfund og en appel om at du tager stilling.

Uddrag af forordet skrevet af Lotte Arnsbjerg og Kurt Kyed:

“Nærværende samling fra Jari Dolbergs hånd viser endnu en facet af Jaris kunst som inviterer os ind i et univers hvor alting er i farver. Vi er sammen med Jari om at undres på en måde som ikke bare er form, farve, rummelighed og hvad der ellers følger med god kunst – ethvert udsagn har mange sider – selv tvivlen har mange sider, og i Jaris digtning er selv ironien taget i kærlig, og mangesidet behandling.

Jari giver os ikke svar – men muligheden for at undre os. En undren, som ofte giver læseren plads til at blive forundret over tilværelsens små og store temaer. Ja, muligheden for at konstatere at ikke alle spørgsmål har et entydigt svar, ligger lige for i denne samling skønne digte…”

Uddrag fra bogen:

"Selvironi

Ironisk nok ved jeg ikke hvad ironi er
Jeg kan ikke tage pis på mig selv
Det er jeg simpelthen alt for alvorlig til
Alt hvad jeg tænker siger og skriver
Er så vigtigt ikke kun for mig selv
Det er så vigtigt at hver gang jeg får en idé
Er jeg ved at falde ned af stolen
Det er så fantastisk
Og helt sikkert aldrig set før
Nej selvironi har jeg ikke
For den verden jeg eksisterer i
Er så dejlig og rummelig
Men egentlig er der kun plads til mig
Ironi det er jo ikke sjovt
Man kan overhovedet ikke stole på ironister
Nej jeg ved hvad det rigtige er
Og jeg har løsningen
Den er lige her..."
Facebooktwitterlinkedin